Rugelah με ζύμη κακάο και γέμιση λευκή σοκολάτα - Βήμα βήμα


IMG_9197

Σε άλλο άρθρο έχουμε αναλύσει βήμα βήμα την συνταγή για το πως να κάνετε τα αυθεντικά εβραϊκά Rugelah. Ας δούμε τώρα πως μπορούμε να φτιάξουμε τα αντίστροφα δηλαδή με ζύμη από κακάο και γέμιση από λευκή σοκολάτα. Μπορείς να δεις το αρχικό post εδώ.

Υλικά:
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
250γρ μαργαρίνη
1 βανίλια
1 κροκο αυγού
1/4 κουταλιού αλάτι Ιμαλαίων Saltic
λιωμένη λευκή σοκολάτα κουβερτούρα για το γέμισμα

Βήμα-βήμα

Βήμα 1ο:

Φτιάχνεις το μείγμα και το αφού το έχεις βάλει στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι 3 μέρες το βγάζεις και το απλώνεις επάνω στον πάγκο. Ανοίγουμε το ζυμάρι προσεκτικά σε στρόγγυλο σχήμα

IMG_9165

Βήμα 2ο:

Κόβεις το ζυμάρι σε 16 κομμάτια.Μπορείς να τα κόψεις και σε 8 αν θέλεις να γίνουν πιο μεγάλα, τα μικρά όμως είναι πιο μικρά και χαριτωμένα. Κόβεις πιο εύκολα με το εργαλείο κοπής πίτσας.

IMG_9167

Βήμα 3ο:

Βάζεις την γέμιση εντός και αρχίζεις να κλείνεις ένα ένα τα rugelach! Είναι εκπληκτικά εύκολη και διασκεδαστική διαδικασία.

IMG_9177

Βήμα 4ο:

Βάζεις τα rugelach στο ταψί και τα βάζεις στο ψυγείο για 20 λεπτά, μετά τα ψήνεις στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.

IMG_9180

Έτοιμο λαχταριστό Rugelah που τρώγεται όλες τις ώρες , απολαύστε!

IMG_9196

Δείτε όλα τα Rugelah που φτιάξαμε στην εκπομπή Happy Cook
Rugelah
Rugelah με ζύμη κακάο και γέμιση λευκή σοκολάτα – Βήμα βήμα 
Rugelah – Βήμα βήμα

Αλμυρά Rugelah