Quote

Rugelah

IMG_9473

Αυτά τα μικρά στριφτά γλυκά ψωμάκια τα οποία ονομάζονται Rugelach θα μας πάρουν τα μυαλά. Μικροσκοπικές γευστικές μπουκιές τις οποίες μπορείς πανεύκολα να φτιάξεις και εσύ στο σπίτι σου ακολουθώντας τις συμβουλές που θα σου δώσω.

Υλικά:

2 κούπες αλεύρι ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
250γρ βούτυρο ΒΕΑ
1 βανίλια
1 πακέτο τυρί κρέμα
1 κροκο αυγού ΒΙΟ Αυγοδιατροφικής
? κουταλιού αλάτι Ιμαλαίων Saltic

Για την γέμιση:
λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα για το γέμισμα (λευκή και μαύρη)

Εκτέλεση:

Βάζεις στο μίξερ το αλεύρι, αλάτι , τη βανίλια και ανακατεύεις λίγο. Κόβεις το κρύο βούτυρο σε κομμάτια και χτυπάς. Στη συνέχεια προσθέτεις το τυρί κρέμα και τα χτυπάς. Βάζεις και τον κρόκο και χτυπάς πάλι. Το πλάθεις λίγο με τα χέρια σου και το χωρίζεις σε 4 κομμάτια. Τα βάζεις στο ψυγείο. Αφού κρυώσουν παίρνεις ένα κομμάτι και το ανοίγεις λίγο στον πάγκο αφού ρίξεις λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει.Το κάνεις όσο μπορείς στρογυλό και λεπτό και το κόβεις σαν πίτσα σε 16 κομμάτια. Απλώνεις σε κάθε κομματάκι λιωμένη σοκολάτα και τυλίγεις. Τα βάζεις στο ψυγείο για 20 λεπτά και μετά ψήνεις στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.

Δείτε και το βίντεο:

7

IMG_9531

INFO:

  • Rugelach θα πει : Bασιλικά.

  • Είναι διάσημα Εβραϊκά βουτήματα που όμως εξαπλώθηκαν πάρα πολύ στην αμερικανική αγορά.

  • Mπορείς να γεμίσεις τα rugelach με ότι βάλει ο νους σου. Μέλι , ξηρούς καρπούς, σοκολάτα και φυστικοβούτυρο.

  • Μπορείς να κάνεις τα rugelach και αλμυρά με ζαμπόν, τυρί κρέμα, ανθότυρο κτλ.

  • Μπορείς να συντηρήσεις έως και τρεις μήνες τα rugelach στην κατάψυξη.  Όταν τα βγάλεις από την κατάψυξη μπορείς να τα ψήσεις κατευθείαν.

  • Μια βασική λεπτομέρεια-αναφορά είναι πως προφέρεται έντονα το “χ” στο τέλος του ονόματος τους στην αυθεντική εβραϊκή γλωσσά.

IMG_9533

  • Ειναι αστικός μυθος οτι τα ρουγκελαχ ειναι “γαστρονομικος απογονος” των κρουασαν που οφειλεται στο παρομοιο ημισεληνοειδες σχημα τους. Τα κρουασάν απαντώνται για πρώτη φορα τον 19ο αιωνα ενω τα ιχνη των ρουγκελαχ χανονται στα βάθη των αιώνων.

  • Σε πολυ ελευθερη μεταφραση συμφωνα με την Εβραικη ετυμολογια το ονομα τους σημαινει “μικρα στριφταρια”

  • Συνηθως τα γεμιζουν με: σταφιδες, καρυδια, κανελα, μαρμελαδα, παπαρουνοσπορο κλπ

IMG_9532

  • Παραδοσιακα η ζυμη περιεχει μαγια αλλα πλεον βρισκουμε συνταγες με cream cheese η sour cream

  • Καταναλωνεται κατα την Εβραικη γιορτη Χανουκα

IMG_9471

Δείτε όλα τα Rugelah που φτιάξαμε στην εκπομπή Happy Cook
Rugelah
Rugelah με ζύμη κακάο και γέμιση λευκή σοκολάτα – Βήμα βήμα 
Rugelah – Βήμα βήμα

Αλμυρά Rugelah

IMG_9553



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*