Rugelah


IMG_9473

Αυτά τα μικρά στριφτά γλυκά ψωμάκια τα οποία ονομάζονται Rugelach θα μας πάρουν τα μυαλά. Μικροσκοπικές γευστικές μπουκιές τις οποίες μπορείς πανεύκολα να φτιάξεις και εσύ στο σπίτι σου ακολουθώντας τις συμβουλές που θα σου δώσω.

Υλικά:

2 κούπες αλεύρι ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
250γρ βούτυρο ΒΕΑ
1 βανίλια
1 πακέτο τυρί κρέμα
1 κροκο αυγού ΒΙΟ Αυγοδιατροφικής
? κουταλιού αλάτι Ιμαλαίων Saltic

Για την γέμιση:
λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα για το γέμισμα (λευκή και μαύρη)

Εκτέλεση:

Βάζεις στο μίξερ το αλεύρι, αλάτι , τη βανίλια και ανακατεύεις λίγο. Κόβεις το κρύο βούτυρο σε κομμάτια και χτυπάς. Στη συνέχεια προσθέτεις το τυρί κρέμα και τα χτυπάς. Βάζεις και τον κρόκο και χτυπάς πάλι. Το πλάθεις λίγο με τα χέρια σου και το χωρίζεις σε 4 κομμάτια. Τα βάζεις στο ψυγείο. Αφού κρυώσουν παίρνεις ένα κομμάτι και το ανοίγεις λίγο στον πάγκο αφού ρίξεις λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει.Το κάνεις όσο μπορείς στρογυλό και λεπτό και το κόβεις σαν πίτσα σε 16 κομμάτια. Απλώνεις σε κάθε κομματάκι λιωμένη σοκολάτα και τυλίγεις. Τα βάζεις στο ψυγείο για 20 λεπτά και μετά ψήνεις στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά.

Δείτε και το βίντεο:

7

IMG_9531

INFO:

IMG_9533

IMG_9532

IMG_9471

Δείτε όλα τα Rugelah που φτιάξαμε στην εκπομπή Happy Cook
Rugelah
Rugelah με ζύμη κακάο και γέμιση λευκή σοκολάτα – Βήμα βήμα 
Rugelah – Βήμα βήμα

Αλμυρά Rugelah

IMG_9553