5 απλές Σάλτσες για υπέροχες Σαλάτες


Μία από τις σημαντικότερες συμβουλές της έξυπνης διατροφής είναι να τρώμε σαλάτα με κάθε γεύμα ή ακόμα καλύτερα, να τρώμε σαλατογεύμα, δηλαδή το γεύμα μας να αποτελείται αποκλειστικά από μία θρεπτική σαλάτα. Για να γίνει όμως αυτό και να θέλουμε να φάμε σαλάτα, πρέπει η σαλάτα μας να είναι νόστιμη και λαχταριστή.

Το μυστικό της καλής σαλάτας είναι στο ντύσιμό της!! (dressing). Αν έχεις καλό dressing έχεις και καλή σαλάτα. Το μυστικό είναι να ανακατέψεις τη σαλάτα με τη σάλτσα τελευταία στιγμή πριν σερβίρεις και η σαλάτα να είναι οπωσδήποτε εντελώς στεγνή. Για καλό ανακάτεμα χρησιμοποίησε τα χέρια, αφού τα έχεις πλύνει καλά.

Με τις παρακάτω 5 επιλογές θα μπορείς να απολαμβάνεις με χαρά την απαραίτητη μεγάλη ποικιλία λαχανικών και ιδιαίτερα πράσινων ωμών λαχανικών. Για να τις ετοιμάσεις, βάζεις τα υλικά σε ένα μικρό βαζάκι, κλείνεις το καπάκι και ανακατεύεις καλά.

Ελπίζω αυτές οι ιδέες να σε ικανοποιήσουν αλλά ελπίζω πως δε θα μείνεις μόνο σε αυτές τις 5 προτάσεις. Κάντε και τους δικούς σου πειραματισμούς και ανακάλυψε τις γεύσεις που σου ταιριάζουν και σου αρέσουν περισσότερο! Θα χαρώ να ακούσω και τις δικές σου ιδέες..!

Αν θες κι άλλες πληροφορίες και συνταγές για υπέροχες σαλάτες, μπες στο salata.gr