Quote

Σαντορίνη 5-9 Ιουλίου 2012

Επιτέλους!! Έφτασε ο καιρός να πάω Σαντορίνη!! Αν και έχω κυριολεκτικά γυρίσει όλη την Ελλάδα, η Σαντορίνη μου είχε διαφύγει!! Ξέρω ξέρω.. Είμαι αδικαιολόγητος!  😉


Βρέθηκε όμως τώρα η αφορμή: 5-8 Ιουλίου για το διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ο Φυτογενετικός Πλούτος και η Αγροτική Παράδοση των Νησιών του Αιγαίου. Στο οινοποιείο SantoWines οπου θα γίνουν και πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, μουσικομαγειρέματα και αλλα..! 😉


To Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ο Φυτογενετικός Πλούτος και η Αγροτική Παράδοση των Νησιών του Αιγαίου (AGRIC 2012)» είναι μέρος της σειράς των αγροτικών συνεδρίων της Σαντορίνης που ξεκίνησαν το 2002 από την Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και τον Ηλιότοπο με θέματα τα αγροτικά προϊόντα και τη γαστρονομία της Σαντορίνης και των νησιών του Αιγαίου. Το φετινό συνέδριο σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη σειρά αυτή διότι η θεματική του αφορά στο Φυτογενετικό πλούτο και την Αγροτική Παράδοση όλων των νησιών του Αιγαίου.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι από τα αγροτικά συνέδρια της Σαντορίνης ξεκίνησε η επιτυχημένη προσπάθεια ανάδειξης της φάβας και του τοματάκι Σαντορίνης ως προϊόντων ΠΟΠ, όπως επίσης η διαρκής αναφορά του νησιού ως χαρακτηριστικό παράδειγμα προορισμού που αξιοποιεί και προβάλει τη γαστρονομική του ταυτότητα ως συγκριτικό πλεονέκτημα για την

προσέλκυση περισσότερων και ποιοτικότερων τουριστών. Το AGRIC 2012 και τα νησιά του Αιγαίου, για όλους αυτούς τους λόγους αναμένουμε πως θα έχουν για μια ακόμη χρονιά πολύ μεγάλη προβολή και δημοσιότητα μέσα από μια ευρύτατη γκάμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Σκοπός του φετινού συνεδρίου είναι η παρουσίαση και συζήτηση Φυτογενετικού Πλούτου και της Αγροτικής Παράδοσης των νησιών του Αιγαίου με σκοπό να αποτυπώσει την προϊστορική και ιστορική τους διάσταση, τον ρόλο που έχει η χλωριδική ποικιλότητα και η αγροβιοποικιλότητα, ιδιαίτερα οι τοπικές ποικιλίες, στοιχεία που είναι άρρηκτα δεμένα με το αγροτικό τοπίο, τα ήθη, τα έθιμα και τη γαστρονομία του Αιγαίου.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το βράδυ της 6ης Ιουλίου,  στον  υπαίθριο  χώρο της  Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών  Προϊόντων θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση, ανοιχτή για το κοινό της Σαντορίνης και για κάθε ενδιαφερόμενο,  στην οποία αναμένεται ότι θα συμμετέχουν περισσότερα από 750 άτομα και η οποία θα περιλαμβάνει:

  • ομιλία γενικού ενδιαφέροντος σε θέμα “Επιστροφή στη γη και στις καλλιέργειες”
  • συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Γαστρονομία και Τουρισμός στην εποχή της κρίσης»
  • τον ετήσιο διαγωνισμό τηγανίσματος του καλύτερου τοματοκεφτέ από ντόπιες νοικοκυρές
  • προσφορά τοπικών εδεσμάτων και μουσικήΜην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!


image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*