Σολομος στην πλάκα αλατιού Saltic με σαλάτα


IMG_6735

Σήμερα θα συνθέσουμε ένα εντελώς εκλεπτισμένο πιάτο με σολομό και πουρέ φτιαγμένο πάνω σε πλάκα ορυκτού αλατιού Ιμαλαίων. Ο τρόπος μαγειρέματος του συγκεκριμένου πιάτου είναι που δίνει το ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Πάμε όμως να δούμε επακριβώς τι πρέπει να κάνουμε για να φτιάξουμε αυτή τη συνταγή.

Υλικά: ½ ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ARISTON 1 φιλέτο Σολομό (ουρά) 1 λεμόνι 1 κουταλάκι σόγια σος 1/2 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων Saltic φρεσκοτριμμένο πιπέρι Μπαχάρ Σαλάτα: πράσινη ανάμεικτη σαλατα Εξτρα παρθένο Ελαιόλαδο Cretanthos Ξύδι βαλσάμικο Ariston με γεύση Raspberry 1/2 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων Saltic 1 ραπανάκι 5 ντοματίνια φρεσκοτριμμένο πιπέρι Μπαχάρ 1 κουταλάκι Μουστάρδα ντιζόν

Εκτέλεση:

Κόβεις τον σολομός κομμάτια. Σε ένα πιάτο στίβεις το λεμόνι , σόγια σος , φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο. Ανακατεύεις και αλείφεις το σολομό. Τον βάζεις στην πλάκα άλατος να τον  ψήσεις.

Για τη σαλάτα:  Κόβεις το ραπανάκι και τα ντοματίνια σε φετούλες. Ανακατεύεις 3 μέρη ελαιόλαδο  με ένα μέρος βαλσάμικο με γεύση ράσμπερι, πιπέρι, αλάτι και μουστάρδα.Βάζεις το ντρέσινγκ στη σαλάτα λίγο πριν την σερβίρεις. Σερβίρεις τη σαλάτα , βάζεις από πάνω το σολομό και ρίχνεις το ντρέσινγκ από πάνω.

δες και το βιντεο με την εκτέλεση απο την εκπομπή Happy Cook

 

saltic saltic

 

INFO:

 

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ:

Όταν το τελευταίο δέντρο καεί, ο τελευταίος ποταμός ρυπανθεί και πεθάνει το τελευταίο ψάρι, τότε ο άνθρωπος θα διαπιστώσει πως δεν μπορεί να τραφεί με χρήματα.

Από κείμενο της Greenpeace

 IMG_6726 Αν θέλεις να δεις την δεύτερη συνταγή του επεισοδίου δες τις τηγανιτές πατάτες με κουρκούτι εδώ.