Quote

Μουσικομαγειρέματα στο Φεστιβάλ Λουκουμιού Σύρου 11/8/13

Την Κυριακή 11 Αυγούστου θα βρίσκομαι στην Σύρο για Μουσικομαγειρέματα στα πλαίσια του Φεστιβάλ Λουκουμιού! Αν είστε από Σύρο ή παραθερίζετε εκεί, τα λέμε την Κυριακή από κοντά!

LOYKOYMI_FESTIVAL_2013
Το 1ο Φεστιβάλ Λουκουμιού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 στις 7.00 μ.μ έως 11.00 μ.μ. στην πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης.
Επίσης στο Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης στα πλαίσια του Φεστιβάλ, φιλοξενείται έκθεση για την ιστορία της βιοτεχνίας λουκουμιών της Σύρου, με θέμα ?Το συριανό λουκούμι και οι άνθρωποι του?που θα είναι ανοικτή για το κοινό την Πέμπτη 1 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2013.
9 + 1 λόγοι για να μη χάσω το LOUKOUMI FESTIVAL SYROS 2013
  1. Άφθονο λουκούμι. Οι λουκουμοποιοί του νησιού “πάνε πλατεία” και σας προσκαλούν να δοκιμάσετε το αγαπημένο σας γλύκισμα που κόβεται μπροστά σας πάνω στους παραδοσιακούς πάγκους των εργαστηρίων τους.
  2. ΑΙΓΑΙΟ FM LIVE. Ζωντανή μετάδοση και μουσικό πρόγραμμα από τους παραγωγούς του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Σύρου.
  3. Νησιώτικοι χοροί (Σάββατο 8.15μ.μ.). Το Λύκειο των Ελληνίδων Σύρου με ένα μοναδικό πρόγραμμα παραδοσιακών νησιώτικων χορών.
  4. Λουκούμι στην κλωστή (Σάββατο 9.00μ.μ). Το παραδοσιακό παιχνίδι του νησιού μας αναβιώνει. Όποιος δεν καταφέρει να μαζέψει πρώτος στο στόμα του την κλωστή? μένει με τη γλύκα.
  5. Ο Καραγκιόζης Λουκουμοποιός (Σάββατο 9.15μ.μ.). Πρωτότυπη παράσταση της ομάδας παραστατικής και εικαστικής δημιουργικότητας «Σκιάς Όναρ» και αναμνηστική συλλεκτική φιγούρα – χαρτοκοπτική του Καραγκιόζη για όλα τα παιδιά.
  6. Το λουκούμι και η Σύρος (Σάββατο 10.00μ.μ.). Προβολή του βίντεο που γυρίστηκε ειδικά για το Φεστιβάλ Λουκουμιού.
  7. Το συριανό λουκούμι γίνεται τραγούδι (Σάββατο 10.30μ.μ.). Μίνι συναυλία του μουσικού συγκροτήματος «Νέα Τάξη Πραγμάτων» στην οποία θα παρουσιαστεί ζωντανά το τραγούδι που όλοι περιμένουμε?
  8. Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Σύρου ? Ερμούπολης (Κυριακή 7.45μ.μ.). Συναυλία με γνωστά ελληνικά τραγούδια.
  9. Μουσικομαγειρέματα (Κυριακή 8.30μ.μ.). Ο Ευτύχης Μπλέτσας, παρουσιαστής της εκπομπής «Η κουζίνα της μαμάς», μουσικός και food-blogger, τραγουδά, ψυχαγωγεί και παρουσιάζει συνταγές με λουκούμι.
(+) Το πιο γλυκό ψηφιδωτό: 5.000 λουκούμια ? 9 μοναδικές δημιουργίες. Εννέα καλλιτέχνες που ζουν και δημιουργούν στη Σύρο πειραματίζονται με πρώτη ύλη το λουκούμι στην κατασκευή του πιο γλυκού ψηφιδωτού που κατασκευάστηκε ποτέ! Οι καλλιτέχνες που θα κατασκευάσουν ζωντανά στην πλατεία τα έργα τους μέσα σε παραδοσιακά τελάρα λουκουμοποιίας είναι με αλφαβητική σειρά οι: Θοδωρής Βαλιάνος – Τσαβδάρης (φοιτητής Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών), Έρση Βαρβέρη (εικαστικός), Αναστασία Ιωαννίδου (αρχιτεκτονική, καλλιτεχνική χειροτεχνία), Παναγιώτης Καλούδης (γλύπτης), Νατάσσα Μπαμπούλη (ψηφιδωτά), Πάρις Ξυνταριανός (γκράφιτι), Κωνσταντίνα ? Μαργαρίτα Τερζή (εικαστικός, ψηφιδωτά), Σοφία Τριγώνη (κεραμίστρια), Θανάσης Φωτεινιάς (εικαστικός). Συντονισμός εγχειρήματος: Γιάννης Ανδριωμένος (εικαστικός).
Διοργάνωση:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
Συνδιοργανωτές:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ ? ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΥΡΟΥΜην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!


image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*