Quote

Τάρτα με Μανιτάρια και Κίτρινα Τυριά

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτας

200 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά

Φρέσκα μανιτάρια Πλευρώτους

2 αυγά

2 φλ. κρέμα γάλακτος

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 πιπεριά Φλωρίνης

Ξηρό λευκό κρασί

Αλάτι-πιπέρι-ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά Φλωρίνης. Τσιγαρίζουμε με
ελαιόλαδο πρώτα τα λαχανικά και μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια, για να μην ρουφήξουν πολύ
λάδι. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και περιμένουμε να μαλακώσουν τα μανιτάρια. Όταν
εξατμιστούν τα υγρά σβήνουμε με λευκό ξηρό κρασί. Περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το
αλκοόλ και να μείνουν τα σάκχαρα του κρασιού στο φαγητό. Κατεβάζουμε το τηγάνι από
την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά και
ρίχνουμε μέσα τα τριμμένα τυριά. Έτοιμη η γέμιση!

Ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε το φύλλο. Απλώνουμε ένα φύλλο σφολιάτας σε μια ταρτιέρα
που έχουμε λαδώσει καλά. Κόβουμε το φύλλο που εξέχει από τα τοιχώματα. Τρυπάμε καλά
με ένα πηρούνι το φύλλο για να μην φουσκώσει στον ψήσιμο. (Μην ξεχάσετε τη ζύμη στα
τοιχώματα! Θέλει και εκεί τρύπημα!) Ρίχνουμε μέσα στην τάρτα την γέμιση, πασπαλίζουμε
με έξτρα τυράκι, ψήνουμε 25 λεπτά στους 190 βαθμούς και τρώμε!



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*