Ταϊλάνδη: Η περιπετειώδης χώρα της Ασίας που θα σε καταπλήξει


china-town-thailand-bangkok-12-1024x683

Ανακαλύψαμε, ταξιδέψαμε και σου παρουσιάζουμε τον τέλειο προορισμό για να ξεκινήσεις τις ταξιδιωτικές σου σχέσεις με την Νοτιοανατολική Ασία. Η Ταϊλάνδη ή αλλιώς Σιάμ -όπως είναι γνωστή, μαγεύει κάθε επισκέπτη με τις φυσικές ομορφιές, τα παρθένα τοπία και την διαφορετική κουλτούρα της.

Γενικές Πληροφορίες:

Ο πληθυσμός της χώρας ξεπερνάει τους 65.00.000 κατοίκους. Ο ταϊλανδικός πολιτισμός επηρεάστηκε πολύ από την Κίνα και την Ινδία για αυτό τον λόγο μοιάζουν και τόσο πολύ. Η λέξη Τάι σημαίνει “ελευθερία” στην Ταϊλανδέζικη γλώσσα. Η εθνική εορτή είναι τα γενέθλια του Βασιλιά, στις 5 Δεκεμβρίου. Η  Ταϊλάνδη  είναι γνωστή και για το Μάι Τάι ή Ταϊλανδική πυγμαχία που είναι το εθνικό άθλημα της χώρας. Το νόμισμα της χώρας είναι το Μπαχτ. 

Που να πας – Τι να δεις:

Η Ταϊλάνδη είναι μεγάλη αλλά υπάρχουν και κάποια πράγματα που πρέπει να κάνεις σίγουρα και δεν επιτρέπεται να τα παραλείψεις. Τα αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσεις είναι το Βασιλικό Παλάτι στη Μπανγκόκ, το Kao Yai National Park, την ChinaTown της Μπανγκόκ, το νησί Κο Ταπού δηλαδή το νησί του James Bond, την παραλία της ταινίας The Beach με τον Leonardo Di Caprio δηλαδή την Maya Beach και την αγορά Chatuchak.

Δείτε τα περισσότερα στο happytraveller.gr