Quote

Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε

IMG_6505

Τα τυροπιτάκια είναι για κάποιους μπελαλίδικη δουλειά για αυτό και προμηθεύονται έτοιμα από το σούπερ μάρκετ κάνοντας κακό στην τσέπη τους. Σήμερα στην κουζίνα του HAPPY COOK θα μάθουμε πως να κάνουμε εύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια τα οποία είναι νόστιμα και αστεράτα.

Υλικά:
1 φαρίνα ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
1 βούτυρο λιωμένο (250γρ)
5 κουταλιές ελαιόδαλο ARISTON
3 αυγά
200 γρ φέτα
100 γρ γκουντα
½ κουταλάκι αλάτι Ιμαλαίων SALTIC
λίγο πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ

Για τις παραλλαγές:
100γρ σπανάκι baby
1 πιπεριά φλωρίνης φρέσκια
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
1/4 κουταλάκι πάπρικα ΜΠΑΧΑΡ

Εκτέλεση:

Σπας τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο μέσα στο μπολ. Ρίχνεις λίγο αλάτι , πιπέρι και ελαιόλαδο. Τρίβεις το κασέρι και το τυρί και τα ρίχνεις στο μείγμα και τέλος βάζεις τη φαρίνα. Χωρίζεις το μείγμα στα τρία. Το ένα το αφήνεις ως έχει. Στο άλλο βάζεις πάπρικα, πελτέ και ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, και τα ανακατεύεις. Στο δεύτερο βάζεις το σπανάκι και ανακατεύεις Κόβεις με τα κουπάτ στο σχήμα που θέλειςκαι τα τοποθετείς σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνεις για 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Mην ξεχνάς πως μπορείς να φτιάξεις τα τυροπιτάκια τρικολόρε σε ότι σχήμα εσύ θέλεις. Εμείς επιλέξαμε το αστεράτο κουπ ατ γιατί μας αρέσει. Φτιάξαμε και μερικά στρόγγυλα για να σας τα δείξουμε. Εσείς όμως μπορείτε να τα κάνετε όπως θέλετε.

Δειτε και το βιντεο με την εκτελεση απο την εκπομπή Happy Cook

IMG_6524

INFO:

  • Προτίμησε τα ψητά τυροπιτάκια αντί για τα τηγανιτά. Είναι καλύτερα και από άποψη υγείας αλλά και γευστικά.

  • Όταν φτιάχνεις τυρόπιτες καλό είναι να προσέχεις πάντα την ποσότητα αλατιού που θα ρίξεις καθώς το τυρί είναι ήδη αρκετά αλμυρό από μόνο του.

  • Φτιάξε τα τυροπιτάκια και σέρβιρέ τα σε θερμοκρασία δωματίου στο πρωινό, στο απογευματινό και πάρτα μαζί σου στο γραφείο για σνακ.

  • Η συνταγή αυτή είναι τέλεια για χορτοφάγους.

IMG_6497

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ:

-Η ζωή είναι ένα φαγητό που μας αρέσει μόνο χάρη στα καρυκεύματα του.

Βίκτωρ Ουγκώ, 1802-1885, Γάλλος συγγραφέας

-Ένα από τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή είναι που πρέπει σε κανονικά διαστήματα να σταματάμε ό,τι είναι αυτό που κάνουμε και να αφιερώνουμε την προσοχή μας στο φαγητό.

Luciano Pavarotti, 1935-2006, Ιταλός τενόρος

Αν θέλεις να δεις τις μπάρες μήλου δες εδώ.

IMG_6508



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*