Αστεράτα τυροπιτάκια τρικολόρε


IMG_6505

Τα τυροπιτάκια είναι για κάποιους μπελαλίδικη δουλειά για αυτό και προμηθεύονται έτοιμα από το σούπερ μάρκετ κάνοντας κακό στην τσέπη τους. Σήμερα στην κουζίνα του HAPPY COOK θα μάθουμε πως να κάνουμε εύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια τα οποία είναι νόστιμα και αστεράτα.

Υλικά:
1 φαρίνα ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
1 βούτυρο λιωμένο (250γρ)
5 κουταλιές ελαιόδαλο ARISTON
3 αυγά
200 γρ φέτα
100 γρ γκουντα
½ κουταλάκι αλάτι Ιμαλαίων SALTIC
λίγο πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ

Για τις παραλλαγές:
100γρ σπανάκι baby
1 πιπεριά φλωρίνης φρέσκια
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
1/4 κουταλάκι πάπρικα ΜΠΑΧΑΡ

Εκτέλεση:

Σπας τα αυγά σε ένα μπολ. Προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο μέσα στο μπολ. Ρίχνεις λίγο αλάτι , πιπέρι και ελαιόλαδο. Τρίβεις το κασέρι και το τυρί και τα ρίχνεις στο μείγμα και τέλος βάζεις τη φαρίνα. Χωρίζεις το μείγμα στα τρία. Το ένα το αφήνεις ως έχει. Στο άλλο βάζεις πάπρικα, πελτέ και ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά, και τα ανακατεύεις. Στο δεύτερο βάζεις το σπανάκι και ανακατεύεις Κόβεις με τα κουπάτ στο σχήμα που θέλειςκαι τα τοποθετείς σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνεις για 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Mην ξεχνάς πως μπορείς να φτιάξεις τα τυροπιτάκια τρικολόρε σε ότι σχήμα εσύ θέλεις. Εμείς επιλέξαμε το αστεράτο κουπ ατ γιατί μας αρέσει. Φτιάξαμε και μερικά στρόγγυλα για να σας τα δείξουμε. Εσείς όμως μπορείτε να τα κάνετε όπως θέλετε.

Δειτε και το βιντεο με την εκτελεση απο την εκπομπή Happy Cook

IMG_6524

INFO:

IMG_6497

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ:

-Η ζωή είναι ένα φαγητό που μας αρέσει μόνο χάρη στα καρυκεύματα του.

Βίκτωρ Ουγκώ, 1802-1885, Γάλλος συγγραφέας

-Ένα από τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή είναι που πρέπει σε κανονικά διαστήματα να σταματάμε ό,τι είναι αυτό που κάνουμε και να αφιερώνουμε την προσοχή μας στο φαγητό.

Luciano Pavarotti, 1935-2006, Ιταλός τενόρος

Αν θέλεις να δεις τις μπάρες μήλου δες εδώ.

IMG_6508