Τραχανάς σούπα


IMG_8397

Ο τραχανάς είναι από τις πιο παραδοσιακές και νόστιμες τροφές που τάισαν για πολλά χρόνια τους Έλληνες. Σήμερα θα βρούμε ιδαίτερους τρόπους για να μαγειρέψουμε τον τραχανά και να γίνει ακόμη πιο νόστιμος από ότι ήδη είναι. Ο τραχανάς είναι στην ουσία ζυμαρικό το οποίο φτιάχνεται από αλεύρι και γάλα

Υλικά:
Τραχανάς Σούπα
1 πακέτο νηστίσιμο τραχανά με ταχίνι και λαχανικά ΚΑΝΔΥΛΑΣ
2 λίτρα νερό νερό
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων Saltic
½ κουταλάκι λευκό πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
1/4 κουταλάκι μπούκοβο ΜΠΑΧΑΡ
1 κουταλιά μαϊντανό
1 κουταλιά ταχίνι ή 1 κουταλιά ελαιόλαδο ARISTON

Εκτέλεση: 

Σε κατσαρόλα με ζεστό νερό ρίχνεις τον τραχανά να βράσει. Ρίχνεις λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σωτάρεις το κρεμμύδι και ρίχνεις λίγο μπούκοβο. Αφού σωταριστεί το ρίχνεις μέσα στον τραχανά. Σερβίρεις με λίγο μαϊντανό και μπούκοβο.

Δες και το βίντεο με την εκτέλεση από την εκπομπή Happy Cook

IMG_8396

INFO

IMG_8402

Όλες οι συνταγές του επεισοδίου: Τραχανάς σούπαΤραχανοκεφτέδεςΦασολάκια με κιμάΝτιπ με παντζάρι