Τροφή με σκέψη - Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος


τροφή με σκέψη

Τροφή ΜΕ Σκέψη

Η καμπάνια «ΤΡΟΦΗ με  ΣΚΕΨΗ»  της ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ  ξεκινά με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμια ημέρας περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου για το έτος 2013  κι ακολουθεί την κεντρική ιδέα του Προγράμματος Περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την ημέρα αυτή,  που έχει τίτλο «THINK.EAT.SAVE».

Η ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό αλλά και ειδικές ομάδες όπως  επαγγελματίες εστίασης, επιχειρήσεις, γονείς και μαθητές, για την ανάγκη υιοθέτησης ποιοτικών και υγιεινών διατροφικών συνηθειών, την επιλογή τροφίμων φιλικών προς το περιβάλλον αλλά και την ανάγκη ανάπτυξης καταναλωτικών πρακτικών που σέβονται τόσο το περιβάλλον όσο και την τσέπη μας δημιούργησε έναν οδηγό που περιλαμβάνει πρακτικούς τρόπους υιοθέτησης των παραπάνω αρχών.

Επιλέγοντας τις κατάλληλες ποσότητες αλλά και τρόφιμα που έχουν παραχθεί με  μέριμνα για τη σωστή διατροφή,  την προστασία της υγείας μας και του περιβάλλοντος, επιτυγχάνουμε  εξοικονόμηση χρημάτων μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκύπτουν από τις διατροφικές μας συνήθειες. Παράλληλα, στηρίζουμε τους τοπικούς προμηθευτές ?παραγωγούς και  τονώνουμε την τοπική  οικονομία.

Ο οδηγός αυτός θα αρχίσει να διανέμεται σε δέκα σημεία στην Αθήνα, μαγαζιά που πουλούν τοπικά, βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα.

Παράλληλα, ευαισθητοποίηση θα γίνεται μέσα από ιστοσελίδες σχετικές με το περιβάλλον και τη διατροφή, ενώ γνωστοί σεφ και παρουσιαστές εκπομπών μαγειρικής θα προτείνουν στο κοινό τους συνταγές που αντλούν τα υλικά τους από τοπικά προϊόντα αλλά και πρακτικές που ελαχιστοποιούν τα απορρίμματα που προέρχονται από το μαγείρεμα.

Η ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ είναι μία μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και της ευαισθητοποίησης σε θέματα κλιματικής αλλαγής.

Συμμετέχει στις παγκόσμιες εκστρατείες των Ηνωμένων Εθνών  α) για τη δεκαετία του νερού και β) για τη δεκαετία για την εκπαίδευση βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ είναι μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Κλιματικής Ουδετερότητας του Προγράμματος Περιβάλλον των Ηνωμένων Εθνών.

www.teamfortheworld.blogspot.com

www.clima-net.org