Quote

Τσικνόπιτα

IMG_9001

Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ότι σου έμεινε από την ημέρα της Τσικνοπέμπτης για να φτιάξεις μια λαχταριστή πίτα θα σου δείξω έναν πανεύκολο τρόπο για να το κάνεις και να μην χρειαστεί να χαραμίσεις τίποτα από όλα όσα έμειναν από εχθές.

 Υλικά:
½ κιλό Αλέυρι ολικής ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
½ κιλό αλευρι για κάθε χρήση ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ
½ ποτήρι ελαιόλαδο ARISTON
600 ml χλυαρό νερό
1 κουταλάκι αλάτι Ιμαλαΐων Saltic
½ κιλό Ψιλοκομμένο ψημένο κρέας ή γύρο
200 γρ. Τυρί κασέρι
κύμινο ΜΠΑΧΑΡ

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζεις τα αλεύρια, λίγο αλάτι, ελαιόλαδο και το νερό και ζυμώνεις. Το αφήνεις να ξεκουραστεί τουλάχιστον μισή ώρα. Αφού ξεκουραστεί το χωρίζεις στα δύο. Με έναν πλάστη ανοίγεις το ένα φύλλο και το τοποθετείς σε ένα ταψί το οποίο έχεις λαδώσει.
Για τη γέμιση: Κόβεις το κρέας σε κομματάκια και τα απλώνεις πάνω στο φύλλο. Από πάνω τρίβεις τυρί και ρίχνεις λίγο ελαιόλαδο και λίγο κύμινο. Ανοίγεις το δεύτερο φύλλο και το βάζεις από πάνω. Ραντίζεις με λίγο νεράκι, βάζεις λίγο ελαιόλαδο με ένα πινέλο, και ψήνεις για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δες και το βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής:

IMG_8909 IMG_9005



Μην ξεχάσεις να αφήσεις σχόλιο, να κάνεις LIKE και να γραφτείς στο Newsletter για να τα λέμε.


Ευχαριστώ!

Ευτύχης Μπλέτσας

Σημείωση: Οι ιδέες και πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτό το site έχουν ενημερωτικό σκοπό και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή κάποιου ειδικού σε θέματα διατροφής και υγείας. Προτού ξεκινήσεις κάποιο πρόγραμμα διατροφής ή άθλησης, μίλησε με έναν ειδικό, γιατρό ή διαιτολόγο.

Αν έχεις οποιαδήποτε παρατήρηση ή σχόλιο, επικοινώνησε μαζί μου. Η συμβολή σου είναι σημαντική στην προσπάθειά μου να βελτιώνομαι διαρκώς. Ευχαριστώ!






image_pdfimage_print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*