Τζαμαικανό κοτόπουλο


IMG_0335

Το τζαμαικανό κοτόπουλο είναι ένα κοτόπουλο που με τόσα μπαχαρικά δεν είναι δυνατόν να μην σου αρέσει. Έχει φανταστική γεύση ?Καραιβικής? και ενδέχεται να μας ξετρελάνει όλους. Για αυτό πάρε μολύβι και χαρτί και γράψε την συνταγή για να την κάνεις και εσύ.

Υλικά:
1 ολόκληρο κοτόπουλο ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ
2 κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές αλάτι Saltic
2 κουταλιές πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
½ κούπα λάδι CRETANTHOS
1 κουταλιά soya sauce
χυμό από 1 λεμόνι
χυμό από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα κανέλα ΜΠΑΧΑΡ
λίγο θυμάρι
4 κουταλιές λευκό ξύδι ARISTON
μπαχαρι ΜΠΑΧΑΡ
πιπερίτσες τσίλι ΜΠΑΧΑΡ

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζεις νερό, αλάτι, ζάχαρη, μπαχάρι, κανέλα, σόγια σος, ξύδι, μαύρι πιπέρι, ελαιόλαδο, ανακατεύεις και ρίχνεις τους χυμούς του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Ανακατεύεις και βάζεις το κοτόπουλο μέσα στο μπολ. Το κλείνεις με μία μεμβράνη και το αφήνεις για 2-8 ώρες.
Στο μούλτι βάζεις το κρεμμύδι, το σκόρδο , λίγη σόγια σος, χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, μπαχάρι, κόκκινο πιπέρι, κανέλα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ξύδι, ελαιόλαδο και τις πιπερίτσες τσίλι και χτυπάς.
Παίρνεις ένα κουτάκι μπύρας βγάζεις το 1/3 και το βάζεις σε ένα ταψί με λίγο νερό. Το καλύπτεις με αλουμινόχαρτο και κάνεις μία τρύπα από πάνω. Παίρνεις το μαριναρισμένο κοτόπουλο και το βάζεις να κάτσει πάνω στο κουτί μπύρας. Το αλείφεις με την καυτερή σος που έφτιαξες. Ψήνεις στην αρχή στους 170 βαθμούς και μετά δυναμώνεις λίγο τον φούρνο.

Δες και την εκτέλεση στo βίντεο από την εκπομπή HAPPY COOK

IMG_0334

INFO:

IMG_0289

IMG_0339

Δες τα Νιούντι εδώ.