VEGAN σουβλάκια


IMG_8819

Το σέιταν είναι απομίμηση κρέατος με γλουτένη σιταριού. Το ανακάλυψαν καποιοι χορτοφάγοι μοναχοι για να μη τους λειπει το κρεας και να τρωνε κρεας σιταριού! Δεν είναι σατανικό όπως λέει η ονομασία του είναι απόλυτα νηστισιμο, δεν εχει καθολου αιμα και κανενα ζώο δεν βλάπτεται για να δημιουργηθεί. Βρήκαμε την τέλειαλύση για να τσικνίσετε ακόμα και αν είστε χορτοφάγοι! Σημειώστε οπωσδήποτε αυτή τη συνταγή και για την σαρακοστή. Αν νηστεύετε και καποια στιγμη λιγουρευτείτε κρεας, αυτή η συνταγη θα σας σωσει! Το τέλειο είναι οτι δεν κοστιζει πανακριβα οπως διαφορα υποκαταστατα κρεατος του εμποριου! Θα το λεγαμε και οικονομικο κρεας!

Υλικά:
Για το ζυμάρι:
1 κιλό αλεύρι Χρυσό Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
500-700 ml νερό (ανάλογα το αλεύρι)
1 κ.σ. αλάτι Saltic

Για το βράσιμο:
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
Για το μαγείρεμα:
πιπέρι κόκκινο ΜΠΑΧΑΡ
αποξηραμένο κρεμμύδι ΜΠΑΧΑΡ
αποξηραμένο σκόρδο ΜΠΑΧΑΡ
Κάσιους
ελαιόλαδο ARISTON
σάλτσα σόγιας
σκόρδο
αλατι Ιμαλαίων SALTIC
πίπερι ΜΠΑΧΑΡ
BBQ sauce

Συνοδεύουμε με το αγαπημένο μας αναψυκτικό GREEN COLA (Αγόρασε εδώ)

Δειτε το βιντεο με την εκτέλεση:

IMG_8877

Η διαδικασία για να φτιάξουμε σεήταν έχει 5 στάδια:
Α’. Ζυμώνουμε,
Β’. Ξεπλένουμε,
Γ’. Βράζουμε,
Δ’. Μαρινάρουμε και
Ε’. Τηγανίζουμε.
Για σερβίρισμα: Green Cola, ρετσίνα, ντομάτες, κρεμμύδια, μαρούλι
Σος για κρέας: κέτσαπ – σογια σος – σιροπι σοκολατας

Εκτέλεση:
ΣΕΪΤΑΝ:
Σε ένα μπολ βάζεις αλεύρι, αλάτι και νερό , το πλάθεις και το αφήνεις να ξεκουραστεί για μία ώρα. Αφού ξεκουραστεί το ζυμάρι το ξεπλένεις στη βρύση αρκετές φορές. Το βάζεις να το βράσεις για 10 λεπτά σε ζωμό λαχανικών. Αφού βράσει, ρίχνεις το ζεστό νερό και το ξεπλένεις πάλι μερικές φορές. Το κάνεις κομμάτια και τα βάζεις σε ένα μπολ. Ρίχνεις μέσα τη bbq sauce που εφτιαξες , αποξηραμένο κρεμμύδι, αποξηραμένο σκόρδο,αλάτι, τριμμένο κάσιους, πιπέρι, πάπρικα και τα ανακατεύεις να μαριναριστούν. Αν θέλεις τα αφήνεις για μία ώρα στο ψυγείο για να πάρουν περισσότερη γεύση. Τα περνάς στα ξυλάκια και τα κάνεις σουβλάκια. Ψήνεις για 10 λεπτά.

IMG_8822