Ξάνθη Νοέμβριος 2012


H άφιξή μας στην Ξάνθη ήταν γεγονός. Στις 20 Νοεμβρίου 2012 το μεσημέρι φτάσαμε στην πανέμορφη Ξάνθη. Η πόλη αυτή σε μαγεύει με το μεγαλόπρεπο ρολόι και την πλατεία της στο κέντρο, με τα υπέροχα σιροπιαστά της αλλά και με την υπέροχη παλιά της πόλη που είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο ωραία σημεία της Ξάνθης. Αφού περπατήσαμε στην αγορά και γυρίσαμε όλη την πόλη πήγαμε στο ξενοδοχείο Casino Hotel Xanthi όπου μείναμε για 2 νύχτες. Φάγαμε υπέροχο βραδινό και πήγαμε αμέσως να ξεκουραστούμε αφού η επόμενη μέρα είχει πρωινό ξύπνημα και 3 παραστάσεις σε σχολείο.

Στις 21 Νοεμβρίου 2012 ξυπνήσαμε και αφού φάγαμε πρωινό κατευθυνθήκαμε προς το κέντρο της Ξάνθης και το 6ο δημοτικό σχολείο όπου θα γινόνταν και οι παραστάσεις. Το κλίμα φανταστικό και τα παιδιά υπέροχα. Περίμεναν πως και πως την παράσταση και δεν έχασαν ευκαιρία να το δείξουν. Μετά το πέρας των παραστάσεων κατευθυνθήκαμε προς το ξενοδοχείο και το υπέροχο restaurant που έχει εντός του. Φάγαμε υπέροχες λιχουδιές και η ξεκούραση ήταν το μόνο που σκεφτόμασταν μετά από μια τόσο γεμάτη και όμορφη μέρα. Το βράδυ πήγαμε για ένα καφεδάκι στην υπέροχη Ξάνθη.Έτσι την είδαμε ντυμένη και με τα βραδυνά της και ήταν μια κούκλα. Περάσαμε πανέμορφα , ήπιαμε καφέ, φάγαμε σουβλάκια και κάναμε μια τελευταία βόλτα πριν την αποχαιρετήσουμε μιας και την επόμενη μέρα πρωί πρωί αναχωρούσαμε. Η Ξάνθη είναι μοναδική πόλη και έχει ιδιαίτερες ομορφιές. Προλάβαμε να δούμε τις περισσότερες. Αν μας ξέφυγε κάτι το κάναμε επίτηδες για να ξαναπάμε.

Info για Ξάνθη από wikipedia

Η Ξάνθη είναι μια πόλη της Θράκης στη Βόρεια Ελλάδα. Για το όνομα της πόλης υπάρχουν δύο απόψεις: Η πρώτη πως Ξάνθη ονομαζόταν μία από τις κόρες του Ωκεανού και της Τηθύας και η δεύτερη πως προέρχεται από μια αμαζόνα που είχε το όνομα Ξάνθη και βασίλευε τότε στην περιοχή. Υπάγεται διοικητικά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι η πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και του ομώνυμου δήμου με πληθυσμό 64.450 κατοίκων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της απογραφής του 2011.

Στην πόλη της Ξάνθης από το 2000 και μετά παρατηρείται έντονη πολεοδομική δραστηριότητα με την δημιουργία μεγάλων πολεοδομικών συγκροτημάτων με αξιοπρόσεκτη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Η Ξάνθη επεκτείνεται κυρίως προς την περιοχή της Χρύσας αλλά και πιο νότια. Ο λόγος της ραγδαίας αύξησης των πολυκατοικιών δεν είναι άλλος από τον μεγάλο αριθμό φοιτητών που σπουδάζουν στην Ξάνθη.

Η Ξάνθη φημιζόταν για τον εξαιρετικό καπνό που παρήγαγε πράγμα που την έκανε πλούσια. Παρά τους σεισμούς που κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της πόλης, η Ξάνθη έχει να δείξει ένα τεράστιο αριθμό από καπναποθήκες, οι οποίες σήμερα στεγάζουν σημαντικές διοικητικές υπηρεσίες ενώ άλλες χρησιμοποιούνται σαν μουσεία και σαν πολιτιστικά κέντρα.
Την πόλη διασχίζει ο ποταμός Κόσυνθος όπου παραπλεύρως του υπάρχουν καφετέριες και στο βοριότερο τμήμα του βρίσκεται το δάσος της ξάνθης που αποτελείται από πεύκα.